Gulasz wołowy z kaszą jęczmienną, papryką i brokułami

Posiłek 90 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Piekarnik rozgrzej do 200 stopni. Mięso umyj, drobno pokrój i krótko grilluj na patelni na oliwie z oliwek. Cebulę, pieczarki oraz paprykę umyj i drobno pokrój. Warzywa oraz mięso przełóż do naczynia żaroodpornego, zalej wodą lub bulionem warzywnym. Dodaj ziele angielskie, liście laurowe, koperek oraz sól i pieprz. Całość piecz przez 60-90 minut w 200 stopniach. Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Brokuły wrzuć do wrzącej wody i gotuj przez 4-5 minut.

~98 kcal ~529 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 6.1 g
Tłuszcze: 2.8 g
Węglowodany: 11.9 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 32.8 g
Tłuszcze: 15.0 g
Węglowodany: 64.5 g

SKŁADNIKI

Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Pieczarka uprawna świeża 60 g(1 x garść)
Papryka czerwona 140 g(1 x mała sztuka)
Filet saute z polędwicy wołowej 100 g(1 x porcja)
Ziele angielskie 4 g(1 x łyżeczka)
Koper ogrodowy 4 g(1 x łyżeczka)
Oliwa z oliwek 8 g(1 x łyżka)
Kasza jęczmienna perłowa 75 g
Brokuły 100 g(1 x porcja)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane