Gulasz wołowy z pieczarkami, papryką, ryżem paraboiled i brokułami

Posiłek 90 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Piekarnik rozgrzej do 200 stopni. Mięso umyj, drobno pokrój i krótko grilluj na patelni na oliwie z oliwek. Cebulę, pieczarki oraz paprykę umyj i drobno pokrój. Warzywa oraz mięso przełóż do naczynia żaroodpornego, zalej wodą lub bulionem warzywnym. Dodaj ziele angielskie, liście laurowe, koperek oraz sól i pieprz. Całość piecz przez 60-90 minut w 200 stopniach. Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Brokuły wrzuć do wrzącej wody i gotuj przez 4-5 minut.

~92 kcal ~490 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 6.3 g
Tłuszcze: 1.2 g
Węglowodany: 13.7 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 33.8 g
Tłuszcze: 6.2 g
Węglowodany: 73.2 g

SKŁADNIKI

Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Pieczarka uprawna świeża 60 g(1 x garść)
Papryka czerwona 140 g(1 x mała sztuka)
Filet saute z polędwicy wołowej 100 g(1 x porcja)
Ziele angielskie 4 g(1 x łyżeczka)
Koper ogrodowy 4 g(1 x łyżeczka)
Ryż parboiled 75 g
Brokuły 100 g(1 x porcja)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane