Gulasz wołowy z pieczarkami, papryką, ryżem paraboiled i brokułami
Posiłek
90 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
Piekarnik rozgrzej do 200 stopni. Mięso umyj, drobno pokrój i krótko grilluj na patelni na oliwie z oliwek. Cebulę, pieczarki oraz paprykę umyj i drobno pokrój. Warzywa oraz mięso przełóż do naczynia żaroodpornego, zalej wodą lub bulionem warzywnym. Dodaj ziele angielskie, liście laurowe, koperek oraz sól i pieprz. Całość piecz przez 60-90 minut w 200 stopniach. Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Brokuły wrzuć do wrzącej wody i gotuj przez 4-5 minut.
Wartości odżywcze w:
~92 kcal
~490 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 6.3 g |
Tłuszcze: | 1.2 g |
Węglowodany: | 13.7 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 33.8 g |
Tłuszcze: | 6.2 g |
Węglowodany: | 73.2 g |
SKŁADNIKI
Cebula | 50 g(0.5 x sztuka) |
Pieczarka uprawna świeża | 60 g(1 x garść) |
Papryka czerwona | 140 g(1 x mała sztuka) |
Filet saute z polędwicy wołowej | 100 g(1 x porcja) |
Ziele angielskie | 4 g(1 x łyżeczka) |
Koper ogrodowy | 4 g(1 x łyżeczka) |
Ryż parboiled | 75 g |
Brokuły | 100 g(1 x porcja) |
KOMENTARZE