Gulasz z indyka, pieczarkami, marchewką i kaszą gryczaną

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. 2Mięso umyj, pokrój i dopraw czosnkiem wyciśniętym przez praskę, ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem.
  3. 3Indyka bardzo krótko grilluj na oliwie z oliwek, a następnie duś pod przykryciem z niewielką ilością wody.
  4. 4Cebulę umyj, obierz i drobno posiekaj, dodaj do indyka.
  5. 5Pieczarki oraz marchewkę umyj, obierz, drobno pokrój i dodaj do gulaszu.
  6. 6Całość duś na małym ogniu aż do zagęszczenia, dopraw solą oraz pieprzem.
  7. 7Podawaj z ugotowaną kaszą gryczaną oraz posiekaną natką pietruszki.
~105 kcal ~287 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 5.6 g
Tłuszcze: 3.1 g
Węglowodany: 13.3 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 15.3 g
Tłuszcze: 8.5 g
Węglowodany: 36.6 g

SKŁADNIKI

Indyk tuszka 50 g(0.5 x porcja)
Kasza gryczana 50 g(0.5 x woreczek)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Zioła prowansalskie 4 g(1 x łyżeczka)
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Pieczarka uprawna świeża 60 g(1 x garść)
Marchew 45 g(1 x sztuka)
Pietruszka liście 12 g(1 x łyżka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane