Gulasz z kurczaka z pieczarkami i kaszą jaglaną

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. 2Mięso z kurczaka umyj, pokrój i dopraw czosnkiem wyciśniętym przez praskę, ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem.
  3. 3Kurczaka bardzo krótko grilluj na oliwie z oliwek, a następnie duś pod przykryciem z niewielką ilością wody.
  4. 4Cebulę umyj, obierz i drobno posiekaj, dodaj do kurczaka.
  5. 5Pieczarki umyj, obierz, drobno pokrój i dodaj do gulaszu.
  6. 6Całość duś na małym ogniu aż do zagęszczenia, dopraw solą oraz pieprzem.
  7. 7Podawaj z ugotowaną kaszą jaglaną oraz posiekaną natką pietruszki.
~107 kcal ~319 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 5.4 g
Tłuszcze: 3.7 g
Węglowodany: 12.8 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 16.1 g
Tłuszcze: 11.0 g
Węglowodany: 38.3 g

SKŁADNIKI

Kura tuszka 50 g(0.5 x filet)
Kasza jaglana 50 g(0.5 x woreczek)
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Pieczarka uprawna świeża 120 g(2 x garść)
Pietruszka liście 24 g(2 x łyżka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane