Indyk curry z warzywami i kaszą jaglaną

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Mięso z indyka umyj, pokrój i dopraw czosnkiem wyciśniętym przez praskę, curry, solą oraz pieprzem.
  2. 2Indyka bardzo krótko grilluj na oliwie z oliwek, a następnie duś pod przykryciem z niewielką ilością wody.
  3. 3Dodaj drobno posiekaną cebulę i pietruszkę, marchewkę pokrojoną w talarki oraz plastry czerwonej papryki.
  4. 4Kaszę jaglaną ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  5. 5Całość podawaj razem z posiekaną natką pietruszki.
~95 kcal ~340 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 4.3 g
Tłuszcze: 2.6 g
Węglowodany: 13.1 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 15.6 g
Tłuszcze: 9.5 g
Węglowodany: 47.4 g

SKŁADNIKI

Indyk tuszka 50 g(0.5 x porcja)
Kasza jaglana 50 g(0.5 x woreczek)
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Czosnek 5 g(1 x ząbek)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Marchew 45 g(1 x sztuka)
Pietruszka korzeń 40 g(0.5 x sztuka)
Papryka czerwona 100 g(0.5 x duża sztuka)
Pietruszka liście 12 g(1 x łyżka)
Curry 5 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane