Indyk curry z warzywami i kaszą jaglaną
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Mięso z indyka umyj, pokrój i dopraw czosnkiem wyciśniętym przez praskę, curry, solą oraz pieprzem.
- 2Indyka bardzo krótko grilluj na oliwie z oliwek, a następnie duś pod przykryciem z niewielką ilością wody.
- 3Dodaj drobno posiekaną cebulę i pietruszkę, marchewkę pokrojoną w talarki oraz plastry czerwonej papryki.
- 4Kaszę jaglaną ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- 5Całość podawaj razem z posiekaną natką pietruszki.
Wartości odżywcze w:
~95 kcal
~340 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 4.3 g |
Tłuszcze: | 2.6 g |
Węglowodany: | 13.1 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 15.6 g |
Tłuszcze: | 9.5 g |
Węglowodany: | 47.4 g |
SKŁADNIKI
Indyk tuszka | 50 g(0.5 x porcja) |
Kasza jaglana | 50 g(0.5 x woreczek) |
Cebula | 50 g(0.5 x sztuka) |
Czosnek | 5 g(1 x ząbek) |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
Marchew | 45 g(1 x sztuka) |
Pietruszka korzeń | 40 g(0.5 x sztuka) |
Papryka czerwona | 100 g(0.5 x duża sztuka) |
Pietruszka liście | 12 g(1 x łyżka) |
Curry | 5 g(1 x łyżeczka) |
KOMENTARZE