Indyk po meksykańsku z brązowym ryżem i sosem pomidorowym

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Mięso umyj, pokrój na kawałki, dopraw solą oraz pieprzem, a następnie podduś na oliwie z oliwek na patelni. Do indyka dodaj warzywa, całość duś pod przykryciem. Ryż ugotuj zgodnie z intrukcją na opakowaniu. Pomidory umyj, sparz wrzątkiem i obierz ze skórki, a następnie drobno pokrój i duś na patelni. Do pomidorów dodaj czosnek wyciśnięty przez praskę, sól, pieprz, oregano oraz chili. Całość podawaj razem z ryżem i sosem pomidorowym.

~76 kcal ~509 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 3.8 g
Tłuszcze: 1.8 g
Węglowodany: 10.9 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 25.7 g
Tłuszcze: 12.0 g
Węglowodany: 73.4 g

SKŁADNIKI

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane