Indyk po meksykańsku z ryżem basmati i sosem pomidorowym

Posiłek 15 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Mięso umyj, pokrój na kawałki, dopraw solą oraz pieprzem, a następnie podduś na oliwie z oliwek na patelni. Do indyka dodaj warzywa, całość duś pod przykryciem. Ryż ugotuj zgodnie z intrukcją na opakowaniu. Pomidory umyj, sparz wrzątkiem i obierz ze skórki, a następnie drobno pokrój i duś na patelni. Do pomidorów dodaj czosnek wyciśnięty przez praskę, sól, pieprz, oregano oraz chili. Całość podawaj razem z ryżem i sosem pomidorowym.

~84 kcal ~571 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 3.7 g
Tłuszcze: 2.2 g
Węglowodany: 11.9 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 25.5 g
Tłuszcze: 15.3 g
Węglowodany: 81.4 g

SKŁADNIKI

Indyk tuszka 100 g(1 x porcja)
Oliwa z oliwek 8 g(1 x łyżka)
Ryż basmati 75 g
Mieszanka warzyw "meksykańska" 150 g
Pomidor 340 g(2 x sztuka)
Czosnek 5 g(1 x ząbek)
Chili 1 g
Oregano suszone liście 4 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane