Indyk po meksykańsku z ryżem paraboiled i sosem pomidorowym

Posiłek 15 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Mięso umyj, pokrój na kawałki, dopraw solą oraz pieprzem, a następnie podduś na oliwie z oliwek na patelni. Do indyka dodaj warzywa, całość duś pod przykryciem. Ryż ugotuj zgodnie z intrukcją na opakowaniu. Pomidory umyj, sparz wrzątkiem i obierz ze skórki, a następnie drobno pokrój i duś na patelni. Do pomidorów dodaj czosnek wyciśnięty przez praskę, sól, pieprz, oregano oraz chili. Całość podawaj razem z ryżem i sosem pomidorowym.

~86 kcal ~579 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 3.9 g
Tłuszcze: 2.3 g
Węglowodany: 12.2 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 26.4 g
Tłuszcze: 15.3 g
Węglowodany: 82.6 g

SKŁADNIKI

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane