Indyk z brązowym ryżem, dynią, szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą

Posiłek 15 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dynię drobno pokrój, a następnie podduś na oliwie z oliwek. Następnie dodaj pokrojony czosnek, liście szpinaku i pokrojone suszone pomidory. Dodaj ugotowany ryż, dokładnie wymieszaj. Patelnię zdejmij z ognia, dodaj pokrojoną fetę i pestki dyni.

~129 kcal ~661 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 6.5 g
Tłuszcze: 4.7 g
Węglowodany: 15.0 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 33.3 g
Tłuszcze: 24.0 g
Węglowodany: 77.0 g

SKŁADNIKI

Ryż brązowy 75 g
Indyk tuszka 100 g(1 x porcja)
Oliwa z oliwek 8 g(1 x łyżka)
Dynia 210 g(1 x szklanka)
Szpinak (świeży) 40 g(2 x garść)
Pomidory suszone nie solone 40 g(1 x garść)
Ser typu Feta 30 g(1 x garść)
Dynia pestki 10 g(1 x łyżka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane