Indyk z brązowym ryżem, dynią, szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą
Posiłek
15 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dynię drobno pokrój, a następnie podduś na oliwie z oliwek. Następnie dodaj pokrojony czosnek, liście szpinaku i pokrojone suszone pomidory. Dodaj ugotowany ryż, dokładnie wymieszaj. Patelnię zdejmij z ognia, dodaj pokrojoną fetę i pestki dyni.
Wartości odżywcze w:
~129 kcal
~661 kcal
Zdrowy przepis
| Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
|---|---|
| Białko: | 6.5 g |
| Tłuszcze: | 4.7 g |
| Węglowodany: | 15.0 g |
| Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
|---|---|
| Białko: | 33.3 g |
| Tłuszcze: | 24.0 g |
| Węglowodany: | 77.0 g |
SKŁADNIKI
| Ryż brązowy | 75 g |
| Indyk tuszka | 100 g(1 x porcja) |
| Oliwa z oliwek | 8 g(1 x łyżka) |
| Dynia | 210 g(1 x szklanka) |
| Szpinak (świeży) | 40 g(2 x garść) |
| Pomidory suszone nie solone | 40 g(1 x garść) |
| Ser typu Feta | 30 g(1 x garść) |
| Dynia pestki | 10 g(1 x łyżka) |
KOMENTARZE