Indyk z duszonymi warzywami, orzeszkami ziemnymi i kaszą gryczaną
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Cebulę, paprykę oraz pieczarki umyj i drobno pokrój, a następnie duś na patelni.
- 2Indyka umyj, pokrój i dodaj do warzyw. Duś do miękkości.
- 3Całość dopraw ziołami prowansalskimi oraz pieprzem, dodaj posiekane orzeszki ziemne.
- 4Kaszę ugotuj zgodnie z intrukcją na opakowaniu.
- 5Podawaj kaszę razem z duszonymi warzywami i indykiem.
- 6Całość udekoruj listkami bazylii.
Wartości odżywcze w:
~82 kcal
~333 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 4.6 g |
Tłuszcze: | 2.3 g |
Węglowodany: | 10.6 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 18.5 g |
Tłuszcze: | 9.2 g |
Węglowodany: | 43.1 g |
SKŁADNIKI
Indyk tuszka | 50 g(0.5 x porcja) |
Kasza gryczana | 50 g(0.5 x woreczek) |
Cebula | 50 g(0.5 x sztuka) |
Pieczarka uprawna świeża | 30 g(0.5 x garść) |
Papryka czerwona | 200 g(1 x duża sztuka) |
Orzechy arachidowe | 12 g(1 x łyżka) |
Bazylia liście świeże | 15 g(3 x liść) |
KOMENTARZE