Indyk z duszonymi warzywami, orzeszkami ziemnymi i kaszą gryczaną

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Cebulę, paprykę oraz pieczarki umyj i drobno pokrój, a następnie duś na patelni.
  2. 2Indyka umyj, pokrój i dodaj do warzyw. Duś do miękkości.
  3. 3Całość dopraw ziołami prowansalskimi oraz pieprzem, dodaj posiekane orzeszki ziemne.
  4. 4Kaszę ugotuj zgodnie z intrukcją na opakowaniu.
  5. 5Podawaj kaszę razem z duszonymi warzywami i indykiem.
  6. 6Całość udekoruj listkami bazylii.
~82 kcal ~333 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 4.6 g
Tłuszcze: 2.3 g
Węglowodany: 10.6 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 18.5 g
Tłuszcze: 9.2 g
Węglowodany: 43.1 g

SKŁADNIKI

Indyk tuszka 50 g(0.5 x porcja)
Kasza gryczana 50 g(0.5 x woreczek)
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Pieczarka uprawna świeża 30 g(0.5 x garść)
Papryka czerwona 200 g(1 x duża sztuka)
Orzechy arachidowe 12 g(1 x łyżka)
Bazylia liście świeże 15 g(3 x liść)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane