Indyk z kaszą jaglaną i warzywami na patelnię
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Mięso umyj, pokrój na kawałki, dopraw przyprawami, a następnie podduś na oliwie z oliwek na patelni.
- 2Dodaj warzywa, całość duś pod przykryciem.
- 3Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- 4Całość podawaj razem z kaszą.
Wartości odżywcze w:
~129 kcal
~423 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 6.8 g |
Tłuszcze: | 3.5 g |
Węglowodany: | 17.2 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 22.4 g |
Tłuszcze: | 11.5 g |
Węglowodany: | 56.6 g |
SKŁADNIKI
Indyk tuszka | 100 g(1 x porcja) |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
Mieszanka warzyw "na patelnię" | 150 g |
Kasza jaglana | 75 g |
KOMENTARZE
Dokladnie tak wygladaja moj obiad dzis! :) bedzie pysznie!
a na ile to jest porcji ???
Smażenie na oliwie z oliwek? Czy nie stosuje się jej wyłącznie na zimno...? :S
Hej