Indyk z ryżem basmati, dynią, suszonymi pomidorami, szpinakiem i fetą

Posiłek 15 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dynię drobno pokrój, a następnie podduś na oliwie z oliwek. Następnie dodaj pokrojony czosnek, liście szpinaku i pokrojone suszone pomidory. Dodaj ugotowany ryż, dokładnie wymieszaj. Patelnię zdejmij z ognia, dodaj pokrojoną fetę oraz pestki dyni.

~127 kcal ~639 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 6.2 g
Tłuszcze: 3.9 g
Węglowodany: 16.6 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 31.1 g
Tłuszcze: 19.6 g
Węglowodany: 83.5 g

SKŁADNIKI

Ryż basmati 75 g
Indyk tuszka 100 g(1 x porcja)
Oliwa z oliwek 8 g(1 x łyżka)
Dynia 210 g(1 x szklanka)
Szpinak (świeży) 40 g(2 x garść)
Pomidory suszone nie solone 40 g(1 x garść)
Ser typu Feta 30 g(1 x garść)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane