Indyk z ryżem parboiled i warzywami na patelnię
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Mięso umyj, pokrój na kawałki, dopraw przyprawami, a następnie podduś na oliwie z oliwek na patelni.
- 2Dodaj warzywa, całość duś pod przykryciem.
- 3Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- 4Całość podawaj razem z ryżem.
Wartości odżywcze w:
~178 kcal
~458 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 7.5 g |
Tłuszcze: | 5.4 g |
Węglowodany: | 24.4 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 19.4 g |
Tłuszcze: | 13.9 g |
Węglowodany: | 63.0 g |
SKŁADNIKI
Indyk tuszka | 100 g(1 x porcja) |
Oliwa z oliwek | 8 g(1 x łyżka) |
Ryż parboiled | 75 g |
Mieszanka warzyw "na patelnię" | 75 g |
KOMENTARZE