Jaglanka z jogurtem, bananem, nasionami granatu i orzechami włoskimi
Posiłek
15 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Płatki jaglane zalej wrzątkiem tuż ponad ich poziom.
- 2Odczekaj kilka minut, aż napęcznieją, w razie potrzeby dolej wrzątku.
- 3Dodaj jogurt.
- 4Dodaj pokrojonego banana oraz nasiona granatu.
- 5Całość posyp orzechami włoskimi.
Wartości odżywcze w:
~95 kcal
~181 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 3.2 g |
Tłuszcze: | 2.6 g |
Węglowodany: | 14.3 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 6.1 g |
Tłuszcze: | 5.0 g |
Węglowodany: | 27.4 g |
SKŁADNIKI
Płatki jaglane | 20 g(2 x łyżka) |
Jogurt naturalny 2% tłuszczu | 50 g(2 x łyżka) |
Banan | 60 g(0.5 x sztuka) |
Granat | 50 g(0.5 x sztuka) |
Orzechy włoskie | 12 g(3 x sztuka) |
KOMENTARZE