Jaglanka z mandarynką i słonecznikiem
Posiłek
15 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Płatki jaglane zalej wrzątkiem tuż ponad ich poziom.
- 2Odczekaj kilka minut, aż płatki napęcznieją.
- 3W razie potrzeby dolej wrzątku.
- 4Dodaj jogurt.
- 5Dodaj pokrojoną w cząstki mandarynkę oraz nasiona słonecznika.
Wartości odżywcze w:
~105 kcal
~141 kcal
Zdrowy przepis
| Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
|---|---|
| Białko: | 4.0 g |
| Tłuszcze: | 2.1 g |
| Węglowodany: | 17.2 g |
| Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
|---|---|
| Białko: | 5.3 g |
| Tłuszcze: | 2.8 g |
| Węglowodany: | 23.2 g |
SKŁADNIKI
| Płatki jaglane | 20 g(2 x łyżka) |
| Jogurt naturalny 2% tłuszczu | 50 g(2 x łyżka) |
| Mandarynki Q | 60 g(1 x sztuka) |
| Słonecznik nasiona | 5 g(0.5 x łyżka) |
KOMENTARZE