Jaja sadzone z kaszą jęczmienną i warzywami na patelnię
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- 2Jaja wbij na patelnię i duś pod przykryciem aż do ścięcia się białka.
- 3Po usmażeniu posyp jaja posiekanym szczypiorkiem.
- 4Warzywa duś na oliwie z oliwek pod przykryciem.
Wartości odżywcze w:
~131 kcal
~438 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 5.5 g |
Tłuszcze: | 4.4 g |
Węglowodany: | 17.2 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 18.5 g |
Tłuszcze: | 14.6 g |
Węglowodany: | 57.4 g |
SKŁADNIKI
Jaja kurze całe | 100 g(2 x sztuka) |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
Kasza jęczmienna perłowa | 75 g |
Szczypiorek | 5 g(1 x łyżka) |
Mieszanka warzyw "na patelnię" | 150 g |
KOMENTARZE