Jajecznica z awokado, suszonymi pomidorami i szczypiorkiem
Posiłek
15 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Jaja wbij na patelnię i smaż na maśle.
- 2Awokado umyj, obierz i pokrój w plastry, suszone pomidory przekrój na pół, szczypiorek drobno posiekaj.
- 3Gdy jaja się zetną, tuż przed końcem smażenia dodaj awokado, pomidory i szczypiorek.
- 4Całość dopraw odrobiną soli, ziołami prowansalskimi oraz pieprzem.
- 5Podawaj z pieczywem.
Wartości odżywcze w:
~158 kcal
~391 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 7.9 g |
Tłuszcze: | 8.5 g |
Węglowodany: | 12.5 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 19.6 g |
Tłuszcze: | 21.0 g |
Węglowodany: | 30.9 g |
SKŁADNIKI
Jaja kurze całe | 100 g(2 x sztuka) |
Awokado | 70 g(0.5 x sztuka) |
Pomidory suszone nie solone | 36 g(3 x sztuka) |
Szczypiorek | 5 g(1 x łyżka) |
Masło extra | 5 g(1 x porcja) |
Zioła prowansalskie | 2 g(0.5 x łyżeczka) |
Chleb Graham | 30 g(1 x kromka) |
KOMENTARZE