Jajecznica z awokado, suszonymi pomidorami i szczypiorkiem

Posiłek 15 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Jaja wbij na patelnię i smaż na maśle.
  2. 2Awokado umyj, obierz i pokrój w plastry, suszone pomidory przekrój na pół, szczypiorek drobno posiekaj.
  3. 3Gdy jaja się zetną, tuż przed końcem smażenia dodaj awokado, pomidory i szczypiorek.
  4. 4Całość dopraw odrobiną soli, ziołami prowansalskimi oraz pieprzem.
  5. 5Podawaj z pieczywem.
~158 kcal ~391 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 7.9 g
Tłuszcze: 8.5 g
Węglowodany: 12.5 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 19.6 g
Tłuszcze: 21.0 g
Węglowodany: 30.9 g

SKŁADNIKI

Jaja kurze całe 100 g(2 x sztuka)
Awokado 70 g(0.5 x sztuka)
Pomidory suszone nie solone 36 g(3 x sztuka)
Szczypiorek 5 g(1 x łyżka)
Masło extra 5 g(1 x porcja)
Zioła prowansalskie 2 g(0.5 x łyżeczka)
Chleb Graham 30 g(1 x kromka)

PRZEPISY

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane