Jajecznica z cebulą, pomidorem i natką pietruszki
Posiłek
15 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Cebulę umyj, obierz i pokrój na kawałki, a następnie podduś na oliwie z oliwek.
- 2Pomidora sparz wrzątkiem, obierz ze skórki, pokrój na kawałki i dodaj do cebuli.
- 3Jaja wbij na patelnię, dodaj posiekaną natkę pietruszki.
- 4Jajecznicę dopraw solą oraz pieprzem.
- 5Podawaj z pieczywem.
Wartości odżywcze w:
~74 kcal
~263 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 4.4 g |
Tłuszcze: | 3.7 g |
Węglowodany: | 5.5 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 15.7 g |
Tłuszcze: | 13.5 g |
Węglowodany: | 19.7 g |
SKŁADNIKI
Jaja kurze całe | 100 g(2 x sztuka) |
Cebula | 50 g(0.5 x sztuka) |
Pomidor | 170 g(1 x sztuka) |
Pietruszka liście | 6 g(1 x łyżeczka) |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
Chleb Graham | 30 g(1 x kromka) |
KOMENTARZE