Jajecznica z cebulą, pomidorem i natką pietruszki

Posiłek 15 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Cebulę umyj, obierz i pokrój na kawałki, a następnie podduś na oliwie z oliwek.
  2. 2Pomidora sparz wrzątkiem, obierz ze skórki, pokrój na kawałki i dodaj do cebuli.
  3. 3Jaja wbij na patelnię, dodaj posiekaną natkę pietruszki.
  4. 4Jajecznicę dopraw solą oraz pieprzem.
  5. 5Podawaj z pieczywem.
~74 kcal ~263 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 4.4 g
Tłuszcze: 3.7 g
Węglowodany: 5.5 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 15.7 g
Tłuszcze: 13.5 g
Węglowodany: 19.7 g

SKŁADNIKI

Jaja kurze całe 100 g(2 x sztuka)
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Pomidor 170 g(1 x sztuka)
Pietruszka liście 6 g(1 x łyżeczka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Chleb Graham 30 g(1 x kromka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane