Jajecznica z cieciorką, pomidorami, czosnkiem i bazylią
Posiłek
15 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Cieciorkę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu (opcjonalnie można użyć ciecierzycy z puszki).
- 2Cebulę umyj, obierz, drobno pokrój i podduś na patelni na oliwie z oliwek.
- 3Pomidora sparz wrzątkiem, obierz ze skórki, pokrój na kawałki.
- 4Czosnek obierz i wyciśnij przez praskę, dodaj na patelnię razem z cieciorką, pomidorem i czosnkiem.
- 5Całość dopraw solą oraz pieprzem.
- 6Podawaj z pieczywem i listkami bazylii.
Wartości odżywcze w:
~99 kcal
~363 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 5.4 g |
Tłuszcze: | 3.3 g |
Węglowodany: | 11.8 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 19.8 g |
Tłuszcze: | 12.0 g |
Węglowodany: | 43.4 g |
SKŁADNIKI
ciecierzyca nasiona suche | 45 g(3 x łyżka) |
Jaja kurze całe | 50 g(1 x sztuka) |
Cebula | 50 g(0.5 x sztuka) |
Pomidor | 170 g(1 x sztuka) |
Czosnek | 5 g(1 x ząbek) |
Bazylia liście świeże | 15 g(3 x liść) |
Chleb Graham | 30 g(1 x kromka) |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
ciecierzyca nasiona suche | 45 g(3 x łyżka) |
Jaja kurze całe | 50 g(1 x sztuka) |
Cebula | 50 g(0.5 x sztuka) |
Pomidor | 170 g(1 x sztuka) |
Czosnek | 5 g(1 x ząbek) |
Bazylia liście świeże | 15 g(3 x liść) |
Chleb Graham | 30 g(1 x kromka) |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
KOMENTARZE