Jajecznica z cieciorką, pomidorami, czosnkiem i bazylią

Posiłek 15 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Cieciorkę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu (opcjonalnie można użyć ciecierzycy z puszki).
  2. 2Cebulę umyj, obierz, drobno pokrój i podduś na patelni na oliwie z oliwek.
  3. 3Pomidora sparz wrzątkiem, obierz ze skórki, pokrój na kawałki.
  4. 4Czosnek obierz i wyciśnij przez praskę, dodaj na patelnię razem z cieciorką, pomidorem i czosnkiem.
  5. 5Całość dopraw solą oraz pieprzem.
  6. 6Podawaj z pieczywem i listkami bazylii.
~99 kcal ~363 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 5.4 g
Tłuszcze: 3.3 g
Węglowodany: 11.8 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 19.8 g
Tłuszcze: 12.0 g
Węglowodany: 43.4 g

SKŁADNIKI

ciecierzyca nasiona suche 45 g(3 x łyżka)
Jaja kurze całe 50 g(1 x sztuka)
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Pomidor 170 g(1 x sztuka)
Czosnek 5 g(1 x ząbek)
Bazylia liście świeże 15 g(3 x liść)
Chleb Graham 30 g(1 x kromka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
ciecierzyca nasiona suche 45 g(3 x łyżka)
Jaja kurze całe 50 g(1 x sztuka)
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Pomidor 170 g(1 x sztuka)
Czosnek 5 g(1 x ząbek)
Bazylia liście świeże 15 g(3 x liść)
Chleb Graham 30 g(1 x kromka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane