Jajecznica z jarmużem, makrelą i papryką
Posiłek
15 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Jaja wbij na patelnię i smaż na maśle.
- 2Makrelę obierz ze skóry i ości, liście jarmużu dokładnie umyj, pokrój i sparz wrzątkiem.
- 3Paprykę umyj i pokrój na kawałki, dodaj do jajecznicy razem z makrelą i jarmużem.
- 4Całość dopraw odrobiną soli, ziołami prowansalskimi oraz pieprzem.
- 5Podawaj z pieczywem.
Wartości odżywcze w:
~100 kcal
~290 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 6.5 g |
Tłuszcze: | 5.6 g |
Węglowodany: | 5.8 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 19.0 g |
Tłuszcze: | 16.3 g |
Węglowodany: | 16.8 g |
SKŁADNIKI
Jaja kurze całe | 100 g(2 x sztuka) |
Masło extra | 5 g(1 x porcja) |
Jarmuż | 60 g(1 x liść) |
Makrela wędzona | 25 g |
Papryka czerwona | 70 g(0.5 x mała sztuka) |
Zioła prowansalskie | 1 g |
Chleb Graham | 30 g(1 x kromka) |
Jaja kurze całe | 100 g(2 x sztuka) |
Masło extra | 5 g(1 x porcja) |
Jarmuż | 60 g(1 x liść) |
Makrela wędzona | 25 g |
Papryka czerwona | 70 g(0.5 x mała sztuka) |
Zioła prowansalskie | 1 g |
Chleb Graham | 30 g(1 x kromka) |
KOMENTARZE