Jajecznica z jarmużem, makrelą i papryką

Posiłek 15 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Jaja wbij na patelnię i smaż na maśle.
  2. 2Makrelę obierz ze skóry i ości, liście jarmużu dokładnie umyj, pokrój i sparz wrzątkiem.
  3. 3Paprykę umyj i pokrój na kawałki, dodaj do jajecznicy razem z makrelą i jarmużem.
  4. 4Całość dopraw odrobiną soli, ziołami prowansalskimi oraz pieprzem.
  5. 5Podawaj z pieczywem.
~100 kcal ~290 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 6.5 g
Tłuszcze: 5.6 g
Węglowodany: 5.8 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 19.0 g
Tłuszcze: 16.3 g
Węglowodany: 16.8 g

SKŁADNIKI

Jaja kurze całe 100 g(2 x sztuka)
Masło extra 5 g(1 x porcja)
Jarmuż 60 g(1 x liść)
Makrela wędzona 25 g
Papryka czerwona 70 g(0.5 x mała sztuka)
Zioła prowansalskie 1 g
Chleb Graham 30 g(1 x kromka)
Jaja kurze całe 100 g(2 x sztuka)
Masło extra 5 g(1 x porcja)
Jarmuż 60 g(1 x liść)
Makrela wędzona 25 g
Papryka czerwona 70 g(0.5 x mała sztuka)
Zioła prowansalskie 1 g
Chleb Graham 30 g(1 x kromka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane