Jajecznica z makrelą, pomidorami i szczypiorkiem

Posiłek 15 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Jaja wbij na patelnię i smaż na maśle.
  2. 2Makrelę dokładnie obierz ze skórki i ości.
  3. 3Szczypiorek umyj i posiekaj.
  4. 4Pomidor umyj, pokrój w kostkę, dodaj do jajecznicy razem z makrelą i szczypiorkiem.
  5. 5Całość dopraw odrobiną soli, ziołami prowansalskimi oraz pieprzem.
  6. 6Podawaj z pieczywem.
~95 kcal ~210 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 7.0 g
Tłuszcze: 7.0 g
Węglowodany: 1.2 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 15.4 g
Tłuszcze: 15.4 g
Węglowodany: 2.6 g

SKŁADNIKI

Jaja kurze całe 100 g(2 x sztuka)
Masło extra 5 g(1 x porcja)
Makrela wędzona 25 g
Pomidor 85 g(0.5 x sztuka)
Szczypiorek 5 g(1 x łyżka)
Zioła prowansalskie 1 g
Jaja kurze całe 100 g(2 x sztuka)
Masło extra 5 g(1 x porcja)
Makrela wędzona 25 g
Pomidor 85 g(0.5 x sztuka)
Szczypiorek 5 g(1 x łyżka)
Zioła prowansalskie 1 g

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane