Jajecznica z makrelą, pomidorami i szczypiorkiem
Posiłek
15 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Jaja wbij na patelnię i smaż na maśle.
- 2Makrelę dokładnie obierz ze skórki i ości.
- 3Szczypiorek umyj i posiekaj.
- 4Pomidor umyj, pokrój w kostkę, dodaj do jajecznicy razem z makrelą i szczypiorkiem.
- 5Całość dopraw odrobiną soli, ziołami prowansalskimi oraz pieprzem.
- 6Podawaj z pieczywem.
Wartości odżywcze w:
~95 kcal
~210 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 7.0 g |
Tłuszcze: | 7.0 g |
Węglowodany: | 1.2 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 15.4 g |
Tłuszcze: | 15.4 g |
Węglowodany: | 2.6 g |
SKŁADNIKI
Jaja kurze całe | 100 g(2 x sztuka) |
Masło extra | 5 g(1 x porcja) |
Makrela wędzona | 25 g |
Pomidor | 85 g(0.5 x sztuka) |
Szczypiorek | 5 g(1 x łyżka) |
Zioła prowansalskie | 1 g |
Jaja kurze całe | 100 g(2 x sztuka) |
Masło extra | 5 g(1 x porcja) |
Makrela wędzona | 25 g |
Pomidor | 85 g(0.5 x sztuka) |
Szczypiorek | 5 g(1 x łyżka) |
Zioła prowansalskie | 1 g |
KOMENTARZE