Jajecznica z mozzarellą, pomidorami i oliwkami

Posiłek 15 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Jaja wbij na patelnię i smaż na maśle.
  2. 2Mozzarellę drobno pokrój lub zetrzyj na tarce.
  3. 3Oliwki pozbaw pestek, przekrój na połówki.
  4. 4Pomidorki koktajlowe przekrój na pół, dodaj do jajecznicy razem z mozzarellą i oliwkami.
  5. 5Całość dopraw odrobiną soli, ziołami prowansalskimi oraz pieprzem.
  6. 6Podawaj z pieczywem.
~133 kcal ~280 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 8.3 g
Tłuszcze: 7.9 g
Węglowodany: 7.1 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 17.6 g
Tłuszcze: 16.6 g
Węglowodany: 15.0 g

SKŁADNIKI

Jaja kurze całe 100 g(2 x sztuka)
Masło extra 5 g(1 x porcja)
Ser mozzarella 15 g(0.5 x porcja)
Oliwki zielone marynowane 10 g(2 x sztuka)
Pomidor 50 g
Zioła prowansalskie 1 g
Chleb Graham 30 g(1 x kromka)
Jaja kurze całe 100 g(2 x sztuka)
Masło extra 5 g(1 x porcja)
Ser mozzarella 15 g(0.5 x porcja)
Oliwki zielone marynowane 10 g(2 x sztuka)
Pomidor 50 g
Zioła prowansalskie 1 g
Chleb Graham 30 g(1 x kromka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane