Jajecznica z mozzarellą, pomidorami i oliwkami
Posiłek
15 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Jaja wbij na patelnię i smaż na maśle.
- 2Mozzarellę drobno pokrój lub zetrzyj na tarce.
- 3Oliwki pozbaw pestek, przekrój na połówki.
- 4Pomidorki koktajlowe przekrój na pół, dodaj do jajecznicy razem z mozzarellą i oliwkami.
- 5Całość dopraw odrobiną soli, ziołami prowansalskimi oraz pieprzem.
- 6Podawaj z pieczywem.
Wartości odżywcze w:
~133 kcal
~280 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 8.3 g |
Tłuszcze: | 7.9 g |
Węglowodany: | 7.1 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 17.6 g |
Tłuszcze: | 16.6 g |
Węglowodany: | 15.0 g |
SKŁADNIKI
Jaja kurze całe | 100 g(2 x sztuka) |
Masło extra | 5 g(1 x porcja) |
Ser mozzarella | 15 g(0.5 x porcja) |
Oliwki zielone marynowane | 10 g(2 x sztuka) |
Pomidor | 50 g |
Zioła prowansalskie | 1 g |
Chleb Graham | 30 g(1 x kromka) |
Jaja kurze całe | 100 g(2 x sztuka) |
Masło extra | 5 g(1 x porcja) |
Ser mozzarella | 15 g(0.5 x porcja) |
Oliwki zielone marynowane | 10 g(2 x sztuka) |
Pomidor | 50 g |
Zioła prowansalskie | 1 g |
Chleb Graham | 30 g(1 x kromka) |
KOMENTARZE