Jajecznica z papryką, awokado, pomidorem i szczypiorkiem

Posiłek 15 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Paprykę oraz pomidora umyj, drobno pokrój i podsmaż na oliwie z oliwek.
  2. 2Jaja wbij na patelnię.
  3. 3Awokado umyj, obierz i pokrój w plastry, szczypiorek drobno posiekaj.
  4. 4Gdy jaja się zetną, tuż przed końcem smażenia dodaj awokado i szczypiorek.
  5. 5Całość dopraw odrobiną soli, ziołami prowansalskimi oraz pieprzem.
  6. 6Podawaj z pieczywem.
~76 kcal ~341 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 3.7 g
Tłuszcze: 4.6 g
Węglowodany: 4.8 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 16.7 g
Tłuszcze: 20.8 g
Węglowodany: 21.9 g

SKŁADNIKI

Papryka czerwona 70 g(0.5 x mała sztuka)
Pomidor 170 g(1 x sztuka)
Awokado 70 g(0.5 x sztuka)
Szczypiorek 5 g(1 x łyżka)
Jaja kurze całe 100 g(2 x sztuka)
Zioła prowansalskie 2 g(0.5 x łyżeczka)
Chleb Graham 30 g(1 x kromka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane

Polecam - smaczne i zdrowe!

OdpowiedzAnuluj dodanie odpowiedzi