Jajecznica z papryką, awokado, pomidorem i szczypiorkiem
Posiłek
15 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Paprykę oraz pomidora umyj, drobno pokrój i podsmaż na oliwie z oliwek.
- 2Jaja wbij na patelnię.
- 3Awokado umyj, obierz i pokrój w plastry, szczypiorek drobno posiekaj.
- 4Gdy jaja się zetną, tuż przed końcem smażenia dodaj awokado i szczypiorek.
- 5Całość dopraw odrobiną soli, ziołami prowansalskimi oraz pieprzem.
- 6Podawaj z pieczywem.
Wartości odżywcze w:
~76 kcal
~341 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 3.7 g |
Tłuszcze: | 4.6 g |
Węglowodany: | 4.8 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 16.7 g |
Tłuszcze: | 20.8 g |
Węglowodany: | 21.9 g |
SKŁADNIKI
Papryka czerwona | 70 g(0.5 x mała sztuka) |
Pomidor | 170 g(1 x sztuka) |
Awokado | 70 g(0.5 x sztuka) |
Szczypiorek | 5 g(1 x łyżka) |
Jaja kurze całe | 100 g(2 x sztuka) |
Zioła prowansalskie | 2 g(0.5 x łyżeczka) |
Chleb Graham | 30 g(1 x kromka) |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
KOMENTARZE
Polecam - smaczne i zdrowe!