Jajecznica z tofu z cieciorką, pomidorami, czosnkiem i bazylią

Posiłek 15 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Cieciorkę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu (opcjonalnie można użyć ciecierzycy z puszki).
  2. 2Cebulę umyj, obierz, drobno pokrój i podduś na patelni na oliwie z oliwek.
  3. 3Pomidora sparz wrzątkiem, obierz ze skórki, pokrój na kawałki.
  4. 4Czosnek obierz i wyciśnij przez praskę.
  5. 5Tofu rozkrusz w palcach, dodaj na patelnię razem z cieciorką, pomidorem i czosnkiem.
  6. 6Całość dopraw kurkumą, solą oraz pieprzem.
  7. 7Podawaj z pieczywem i listkami bazylii.
~107 kcal ~398 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 5.6 g
Tłuszcze: 3.5 g
Węglowodany: 12.8 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 21.1 g
Tłuszcze: 13.3 g
Węglowodany: 47.8 g

SKŁADNIKI

Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Pomidor 170 g(1 x sztuka)
ciecierzyca nasiona suche 45 g(3 x łyżka)
Tofu do krojenia 50 g
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Czosnek 5 g(1 x ząbek)
Kurkuma 5 g(1 x łyżeczka)
Chleb Graham 30 g(1 x kromka)
Bazylia liście świeże 15 g(3 x liść)
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Pomidor 170 g(1 x sztuka)
ciecierzyca nasiona suche 45 g(3 x łyżka)
Tofu do krojenia 50 g
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Czosnek 5 g(1 x ząbek)
Kurkuma 5 g(1 x łyżeczka)
Chleb Graham 30 g(1 x kromka)
Bazylia liście świeże 15 g(3 x liść)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane