Jajecznica z tofu z cieciorką, pomidorami, czosnkiem i bazylią
Posiłek
15 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Cieciorkę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu (opcjonalnie można użyć ciecierzycy z puszki).
- 2Cebulę umyj, obierz, drobno pokrój i podduś na patelni na oliwie z oliwek.
- 3Pomidora sparz wrzątkiem, obierz ze skórki, pokrój na kawałki.
- 4Czosnek obierz i wyciśnij przez praskę.
- 5Tofu rozkrusz w palcach, dodaj na patelnię razem z cieciorką, pomidorem i czosnkiem.
- 6Całość dopraw kurkumą, solą oraz pieprzem.
- 7Podawaj z pieczywem i listkami bazylii.
Wartości odżywcze w:
~107 kcal
~398 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 5.6 g |
Tłuszcze: | 3.5 g |
Węglowodany: | 12.8 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 21.1 g |
Tłuszcze: | 13.3 g |
Węglowodany: | 47.8 g |
SKŁADNIKI
Cebula | 50 g(0.5 x sztuka) |
Pomidor | 170 g(1 x sztuka) |
ciecierzyca nasiona suche | 45 g(3 x łyżka) |
Tofu do krojenia | 50 g |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
Czosnek | 5 g(1 x ząbek) |
Kurkuma | 5 g(1 x łyżeczka) |
Chleb Graham | 30 g(1 x kromka) |
Bazylia liście świeże | 15 g(3 x liść) |
Cebula | 50 g(0.5 x sztuka) |
Pomidor | 170 g(1 x sztuka) |
ciecierzyca nasiona suche | 45 g(3 x łyżka) |
Tofu do krojenia | 50 g |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
Czosnek | 5 g(1 x ząbek) |
Kurkuma | 5 g(1 x łyżeczka) |
Chleb Graham | 30 g(1 x kromka) |
Bazylia liście świeże | 15 g(3 x liść) |
KOMENTARZE