Jajecznica z tofu z jarmużem i pomidorami

Posiłek 15 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Liście jarmużu dokładnie umyj, pokrój, a następnie sparz wrzątkiem.
  2. 2Pomidora umyj, sparz wrzątkiem, a następnie obierz ze skórki, pokrój na kawałki i duś na oliwie z oliwek razem z jarmużem.
  3. 3Tofu rozkrusz w palcach, dodaj do warzyw.
  4. 4Całość dopraw kurkumą, solą oraz pieprzem.
  5. 5Podawaj z pieczywem.
~79 kcal ~271 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 4.4 g
Tłuszcze: 3.8 g
Węglowodany: 6.7 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 15.1 g
Tłuszcze: 13.1 g
Węglowodany: 23.1 g

SKŁADNIKI

Jarmuż 60 g(1 x liść)
Pomidor 170 g(1 x sztuka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Tofu do krojenia 75 g
Kurkuma 5 g(1 x łyżeczka)
Chleb Graham 30 g(1 x kromka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane