Jajecznica z tofu z jarmużem i pomidorami
Posiłek
15 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Liście jarmużu dokładnie umyj, pokrój, a następnie sparz wrzątkiem.
- 2Pomidora umyj, sparz wrzątkiem, a następnie obierz ze skórki, pokrój na kawałki i duś na oliwie z oliwek razem z jarmużem.
- 3Tofu rozkrusz w palcach, dodaj do warzyw.
- 4Całość dopraw kurkumą, solą oraz pieprzem.
- 5Podawaj z pieczywem.
Wartości odżywcze w:
~79 kcal
~271 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 4.4 g |
Tłuszcze: | 3.8 g |
Węglowodany: | 6.7 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 15.1 g |
Tłuszcze: | 13.1 g |
Węglowodany: | 23.1 g |
SKŁADNIKI
Jarmuż | 60 g(1 x liść) |
Pomidor | 170 g(1 x sztuka) |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
Tofu do krojenia | 75 g |
Kurkuma | 5 g(1 x łyżeczka) |
Chleb Graham | 30 g(1 x kromka) |
KOMENTARZE