Jajecznica z tofu z pieczarkami, suszonymi pomidorami i koperkiem

Posiłek 15 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Pieczarki umyj, obierz i pokrój na kawałki.
  2. 2Cebulę umyj, obierz, drobno pokrój i podduś na patelni na oliwie z oliwek razem z pieczarkami.
  3. 3Suszone pomidory pokrój na kawałki, koperek posiekaj.
  4. 4Tofu rozkrusz w palcach, dodaj na patelnię.
  5. 5Całość dopraw kurkumą, solą oraz pieprzem.
  6. 6Podawaj z pieczywem i posiekanym koperkiem.
~125 kcal ~321 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 7.1 g
Tłuszcze: 5.2 g
Węglowodany: 12.3 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 18.1 g
Tłuszcze: 13.4 g
Węglowodany: 31.5 g

SKŁADNIKI

Pieczarka uprawna świeża 60 g(1 x garść)
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Tofu do krojenia 75 g
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Szczypiorek 5 g(1 x łyżka)
Kurkuma 5 g(1 x łyżeczka)
Chleb Graham 30 g(1 x kromka)
Pomidory suszone nie solone 24 g(2 x sztuka)
Koper ogrodowy 4 g(1 x łyżeczka)
Pieczarka uprawna świeża 60 g(1 x garść)
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Tofu do krojenia 75 g
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Szczypiorek 5 g(1 x łyżka)
Kurkuma 5 g(1 x łyżeczka)
Chleb Graham 30 g(1 x kromka)
Pomidory suszone nie solone 24 g(2 x sztuka)
Koper ogrodowy 4 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane