Jajecznica z tofu z pieczarkami, suszonymi pomidorami i koperkiem
Posiłek
15 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Pieczarki umyj, obierz i pokrój na kawałki.
- 2Cebulę umyj, obierz, drobno pokrój i podduś na patelni na oliwie z oliwek razem z pieczarkami.
- 3Suszone pomidory pokrój na kawałki, koperek posiekaj.
- 4Tofu rozkrusz w palcach, dodaj na patelnię.
- 5Całość dopraw kurkumą, solą oraz pieprzem.
- 6Podawaj z pieczywem i posiekanym koperkiem.
Wartości odżywcze w:
~125 kcal
~321 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 7.1 g |
Tłuszcze: | 5.2 g |
Węglowodany: | 12.3 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 18.1 g |
Tłuszcze: | 13.4 g |
Węglowodany: | 31.5 g |
SKŁADNIKI
Pieczarka uprawna świeża | 60 g(1 x garść) |
Cebula | 50 g(0.5 x sztuka) |
Tofu do krojenia | 75 g |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
Szczypiorek | 5 g(1 x łyżka) |
Kurkuma | 5 g(1 x łyżeczka) |
Chleb Graham | 30 g(1 x kromka) |
Pomidory suszone nie solone | 24 g(2 x sztuka) |
Koper ogrodowy | 4 g(1 x łyżeczka) |
Pieczarka uprawna świeża | 60 g(1 x garść) |
Cebula | 50 g(0.5 x sztuka) |
Tofu do krojenia | 75 g |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
Szczypiorek | 5 g(1 x łyżka) |
Kurkuma | 5 g(1 x łyżeczka) |
Chleb Graham | 30 g(1 x kromka) |
Pomidory suszone nie solone | 24 g(2 x sztuka) |
Koper ogrodowy | 4 g(1 x łyżeczka) |
KOMENTARZE