Jajecznica z tofu z suszonymi pomidorami i szpinakiem
Posiłek
15 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Liście szpinaku dokładnie umyj, pokrój, a następnie sparz wrzątkiem i duś na oliwie z oliwek.
- 2Suszone pomidory przekrój na kawałki, dodaj do szpinaku.
- 3Tofu rozkrusz w palcach, dodaj do warzyw.
- 4Całość dopraw kurkumą, solą oraz pieprzem.
- 5Podawaj z pieczywem.
Wartości odżywcze w:
~174 kcal
~309 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 9.7 g |
Tłuszcze: | 7.5 g |
Węglowodany: | 16.8 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 17.3 g |
Tłuszcze: | 13.3 g |
Węglowodany: | 29.8 g |
SKŁADNIKI
Szpinak (świeży) | 40 g(2 x garść) |
Pomidory suszone nie solone | 24 g(2 x sztuka) |
Tofu do krojenia | 75 g |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
Kurkuma | 5 g(1 x łyżeczka) |
Chleb Graham | 30 g(1 x kromka) |
Szpinak (świeży) | 40 g(2 x garść) |
Pomidory suszone nie solone | 24 g(2 x sztuka) |
Tofu do krojenia | 75 g |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
Kurkuma | 5 g(1 x łyżeczka) |
Chleb Graham | 30 g(1 x kromka) |
KOMENTARZE