Jajecznica z tofu z suszonymi pomidorami i szpinakiem

Posiłek 15 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Liście szpinaku dokładnie umyj, pokrój, a następnie sparz wrzątkiem i duś na oliwie z oliwek.
  2. 2Suszone pomidory przekrój na kawałki, dodaj do szpinaku.
  3. 3Tofu rozkrusz w palcach, dodaj do warzyw.
  4. 4Całość dopraw kurkumą, solą oraz pieprzem.
  5. 5Podawaj z pieczywem.
~174 kcal ~309 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 9.7 g
Tłuszcze: 7.5 g
Węglowodany: 16.8 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 17.3 g
Tłuszcze: 13.3 g
Węglowodany: 29.8 g

SKŁADNIKI

Szpinak (świeży) 40 g(2 x garść)
Pomidory suszone nie solone 24 g(2 x sztuka)
Tofu do krojenia 75 g
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Kurkuma 5 g(1 x łyżeczka)
Chleb Graham 30 g(1 x kromka)
Szpinak (świeży) 40 g(2 x garść)
Pomidory suszone nie solone 24 g(2 x sztuka)
Tofu do krojenia 75 g
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Kurkuma 5 g(1 x łyżeczka)
Chleb Graham 30 g(1 x kromka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane