Jajecznica z tofu z cebulą i pomidorami

Posiłek 15 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Pomidora sparz wrzątkiem, a następnie obierz ze skórki i pokrój na kawałki.
  2. 2Cebulę umyj, obierz, drobno pokrój i podduś na patelni na oliwie z oliwek razem z pomidorem.
  3. 3Tofu rozkrusz w palcach, dodaj do warzyw.
  4. 4Całość dopraw kurkumą, solą oraz pieprzem, udekoruj listkami bazylii.
~66 kcal ~210 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 3.9 g
Tłuszcze: 3.9 g
Węglowodany: 3.7 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 12.3 g
Tłuszcze: 12.5 g
Węglowodany: 11.9 g

SKŁADNIKI

Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Pomidor 170 g(1 x sztuka)
Tofu do krojenia 75 g
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Bazylia liście świeże 15 g(3 x liść)
Kurkuma 5 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane