Jajecznica z tofu z cebulą i pomidorami
Posiłek
15 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Pomidora sparz wrzątkiem, a następnie obierz ze skórki i pokrój na kawałki.
- 2Cebulę umyj, obierz, drobno pokrój i podduś na patelni na oliwie z oliwek razem z pomidorem.
- 3Tofu rozkrusz w palcach, dodaj do warzyw.
- 4Całość dopraw kurkumą, solą oraz pieprzem, udekoruj listkami bazylii.
Wartości odżywcze w:
~66 kcal
~210 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 3.9 g |
Tłuszcze: | 3.9 g |
Węglowodany: | 3.7 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 12.3 g |
Tłuszcze: | 12.5 g |
Węglowodany: | 11.9 g |
SKŁADNIKI
Cebula | 50 g(0.5 x sztuka) |
Pomidor | 170 g(1 x sztuka) |
Tofu do krojenia | 75 g |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
Bazylia liście świeże | 15 g(3 x liść) |
Kurkuma | 5 g(1 x łyżeczka) |
KOMENTARZE