Kanapka z awokado, łososiem, sosem tzatziki i bazylią

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Przygotowanie sosu tzatziki:

  1. 1Umyj, obierz i pokrój w kostkę ogórka.
  2. 2Czosnek wyciśnij przez praskę.
  3. 3Wymieszaj ze sobą jogurt naturalny, posiekany koperek, pokrojonego ogórka, sok z cytryny, czosnek oraz sól i pieprz.

Przygotowanie kanapek:

  1. 4Na pieczywie ułóż listki rukoli.
  2. 5Następnie dodaj plastry awokado, łososia i sos tzatziki.
  3. 6Całość udekoruj świeżymi listkami bazylii.
~65 kcal ~140 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 3.1 g
Tłuszcze: 2.2 g
Węglowodany: 7.8 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 6.8 g
Tłuszcze: 4.8 g
Węglowodany: 17.0 g

SKŁADNIKI

Chleb Graham 30 g(1 x kromka)
Ogórek 90 g(0.5 x sztuka)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 10 g(1 x łyżeczka)
Koper ogrodowy 8 g(1 x łyżka)
cytryna 3 g(1 x łyżeczka)
Czosnek 2.5 g(0.5 x ząbek)
Rukola świeża 20 g(1 x garść)
Awokado 30 g(2 x plaster)
Łosoś wędzony 10 g(0.5 x plaster)
Bazylia liście świeże 15 g(3 x liść)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane