Kanapka z grillowanym kurczakiem i mango w sosie miodowo-musztardowym
Posiłek
15 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
Przygotowanie kurczaka:
- 1Pierś z kurczaka oprósz delikatnie ulubionymi przyprawami, kurkumą, solą oraz pieprzem.
- 2Grilluj na patelni aż do uzyskania złocistego koloru.
Przygotowanie sosu miodowo-musztardowego:
- 3Zmieszaj w osobnym naczyniu musztardę, oliwę z oliwek, miód, kolendrę oraz sól i pieprz.
Przygotowanie kanapek:
- 4Na pieczywie ułóż listki rukoli.
- 5Następnie dodaj plastry mango i grillowanego kurczaka oraz sos miodowo-musztardowy.
Wartości odżywcze w:
~157 kcal
~157 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 6.0 g |
Tłuszcze: | 5.3 g |
Węglowodany: | 20.8 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 6.0 g |
Tłuszcze: | 5.3 g |
Węglowodany: | 20.8 g |
SKŁADNIKI
Chleb Graham | 30 g(1 x kromka) |
Mango | 15 g |
Musztarda | 5 g(0.5 x łyżeczka) |
Miód pszczeli | 6 g(0.5 x łyżeczka) |
Kolendra | 2.5 g(0.5 x łyżeczka) |
Rukola świeża | 20 g(1 x garść) |
Kura tuszka | 20 g |
Oliwa z oliwek | 2 g(0.5 x łyżeczka) |
KOMENTARZE