Kanapka z grillowanym kurczakiem i mango w sosie miodowo-musztardowym

Posiłek 15 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Przygotowanie kurczaka:

  1. 1Pierś z kurczaka oprósz delikatnie ulubionymi przyprawami, kurkumą, solą oraz pieprzem.
  2. 2Grilluj na patelni aż do uzyskania złocistego koloru.

Przygotowanie sosu miodowo-musztardowego:

  1. 3Zmieszaj w osobnym naczyniu musztardę, oliwę z oliwek, miód, kolendrę oraz sól i pieprz.

Przygotowanie kanapek:

  1. 4Na pieczywie ułóż listki rukoli.
  2. 5Następnie dodaj plastry mango i grillowanego kurczaka oraz sos miodowo-musztardowy.
~157 kcal ~157 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 6.0 g
Tłuszcze: 5.3 g
Węglowodany: 20.8 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 6.0 g
Tłuszcze: 5.3 g
Węglowodany: 20.8 g

SKŁADNIKI

Chleb Graham 30 g(1 x kromka)
Mango 15 g
Musztarda 5 g(0.5 x łyżeczka)
Miód pszczeli 6 g(0.5 x łyżeczka)
Kolendra 2.5 g(0.5 x łyżeczka)
Rukola świeża 20 g(1 x garść)
Kura tuszka 20 g
Oliwa z oliwek 2 g(0.5 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane