Kanapka z pastą twarożkową, pomidorem i cebulą
Posiłek
15 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Cebulę drobno posiekaj w kostkę, wymieszaj razem z twarożkiem, oliwą z oliwek i jogurtem naturalnym.
- 2Przygotowaną pastę dopraw ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem.
- 3Pieczywo posmaruj przygotowaną pastą.
- 4Dodaj pokrojonego w plastry pomidora.
Wartości odżywcze w:
~129 kcal
~123 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 6.3 g |
Tłuszcze: | 3.1 g |
Węglowodany: | 18.5 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 6.1 g |
Tłuszcze: | 3.0 g |
Węglowodany: | 17.7 g |
SKŁADNIKI
Ser twarogowy chudy | 15 g(0.5 x plaster) |
Zioła prowansalskie | 4 g(1 x łyżeczka) |
Cebula | 10 g(1 x plaster) |
Pomidor | 20 g(1 x plaster) |
Jogurt naturalny 2% tłuszczu | 10 g(1 x łyżeczka) |
Chleb żytni pełnoziarnisty | 35 g(1 x kromka) |
Oliwa z oliwek | 2 g(0.5 x łyżeczka) |
KOMENTARZE