Kanapka z pastą twarożkową, pomidorem i cebulą

Posiłek 15 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Cebulę drobno posiekaj w kostkę, wymieszaj razem z twarożkiem, oliwą z oliwek i jogurtem naturalnym.
  2. 2Przygotowaną pastę dopraw ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem.
  3. 3Pieczywo posmaruj przygotowaną pastą.
  4. 4Dodaj pokrojonego w plastry pomidora.
~129 kcal ~123 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 6.3 g
Tłuszcze: 3.1 g
Węglowodany: 18.5 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 6.1 g
Tłuszcze: 3.0 g
Węglowodany: 17.7 g

SKŁADNIKI

Ser twarogowy chudy 15 g(0.5 x plaster)
Zioła prowansalskie 4 g(1 x łyżeczka)
Cebula 10 g(1 x plaster)
Pomidor 20 g(1 x plaster)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 10 g(1 x łyżeczka)
Chleb żytni pełnoziarnisty 35 g(1 x kromka)
Oliwa z oliwek 2 g(0.5 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane