Kanapka z pastą twarożkową, sałatą, tuńczykiem, oliwkami, suszonymi pomidorami i żółtą papryką

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Przygotowanie pasty twarożkowej:

  1. 1Cebulę, suszone pomidory oraz oliwki pokrój w drobną kostkę.
  2. 2Zmieszaj ze sobą twaróg, jogurt naturalny, cebulę, oliwki, zioła prowansalskie oraz sól i pieprz.

Przygotowanie kanapek:

  1. 3Na pieczywie ułóż liście sałaty.
  2. 4Posmaruj kanapkę przygotowaną pastą.
  3. 5Połóż plastry tuńczyka oraz żółtą paprykę.
~146 kcal ~220 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 9.0 g
Tłuszcze: 4.0 g
Węglowodany: 18.0 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 13.6 g
Tłuszcze: 6.1 g
Węglowodany: 27.1 g

SKŁADNIKI

Chleb żytni pełnoziarnisty 35 g(1 x kromka)
Sałata 5 g(1 x liść)
Ser twarogowy chudy 15 g(0.5 x plaster)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 10 g(1 x łyżeczka)
Oliwki zielone marynowane 15 g(3 x sztuka)
Len nasiona 10 g(1 x łyżka)
Cebula 10 g(1 x plaster)
Zioła prowansalskie 4 g(1 x łyżeczka)
Pomidory suszone nie solone 12 g(1 x sztuka)
Tuńczyk w wodzie 15 g(0.5 x łyżka)
Papryka żółta 20 g(2 x plaster)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane