Kanapka z pastą twarożkową, sałatą, tuńczykiem, oliwkami, suszonymi pomidorami i żółtą papryką
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
Przygotowanie pasty twarożkowej:
- 1Cebulę, suszone pomidory oraz oliwki pokrój w drobną kostkę.
- 2Zmieszaj ze sobą twaróg, jogurt naturalny, cebulę, oliwki, zioła prowansalskie oraz sól i pieprz.
Przygotowanie kanapek:
- 3Na pieczywie ułóż liście sałaty.
- 4Posmaruj kanapkę przygotowaną pastą.
- 5Połóż plastry tuńczyka oraz żółtą paprykę.
Wartości odżywcze w:
~146 kcal
~220 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 9.0 g |
Tłuszcze: | 4.0 g |
Węglowodany: | 18.0 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 13.6 g |
Tłuszcze: | 6.1 g |
Węglowodany: | 27.1 g |
SKŁADNIKI
Chleb żytni pełnoziarnisty | 35 g(1 x kromka) |
Sałata | 5 g(1 x liść) |
Ser twarogowy chudy | 15 g(0.5 x plaster) |
Jogurt naturalny 2% tłuszczu | 10 g(1 x łyżeczka) |
Oliwki zielone marynowane | 15 g(3 x sztuka) |
Len nasiona | 10 g(1 x łyżka) |
Cebula | 10 g(1 x plaster) |
Zioła prowansalskie | 4 g(1 x łyżeczka) |
Pomidory suszone nie solone | 12 g(1 x sztuka) |
Tuńczyk w wodzie | 15 g(0.5 x łyżka) |
Papryka żółta | 20 g(2 x plaster) |
KOMENTARZE