Kanapka z pastą twarożkową, szczypiorkiem, awokado i pomidorkami koktajlowymi

Posiłek 15 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Przygotowanie pasty twarożkowej:

  1. 1Zmieszaj ze sobą twaróg, jogurt naturalny, szczypiorek oraz sól i pieprz.

Przygotowanie kanapek:

  1. 2Pieczywo posmaruj przygotowaną pastą.
  2. 3Następnie połóż plastry awokado.
  3. 4Wierzch udekoruj przekrojonymi na pół pomidorkami koktajlowymi.
~95 kcal ~127 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 5.1 g
Tłuszcze: 3.0 g
Węglowodany: 11.7 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 6.8 g
Tłuszcze: 4.0 g
Węglowodany: 15.6 g

SKŁADNIKI

Chleb Graham 30 g(1 x kromka)
Ser twarogowy chudy 15 g(0.5 x plaster)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 10 g(1 x łyżeczka)
Szczypiorek 5 g(1 x łyżka)
Awokado 30 g(2 x plaster)
Pomidor 40 g
Zioła prowansalskie 4 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane