Kanapka z rukolą, mozzarellą, żółtą papryką i pomidorami koktajlowymi
Posiłek
15 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Na pieczywie ułóż listki rukoli.
- 2Następnie dodaj plastry mozzarelli.
- 3Nałóż plastry żółtej papryki.
- 4Całość udekoruj przekrojonymi pomidorkami koktajlowymi.
Wartości odżywcze w:
~85 kcal
~122 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 5.0 g |
Tłuszcze: | 2.2 g |
Węglowodany: | 10.9 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 7.3 g |
Tłuszcze: | 3.2 g |
Węglowodany: | 15.8 g |
SKŁADNIKI
Chleb Graham | 30 g(1 x kromka) |
Rukola świeża | 40 g(2 x garść) |
Ser mozzarella | 15 g(0.5 x porcja) |
Papryka żółta | 20 g(2 x plaster) |
Pomidor | 40 g |
KOMENTARZE