Kanapka z rukolą, pastą twarożkową, łososiem, siemieniem lnianym i czerwoną papryką

Posiłek 15 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Przygotowanie pasty twarożkowej:

  1. 1Zmieszaj ze sobą twaróg, jogurt naturalny, siemię lniane, zioła prowansalskie oraz sól i pieprz.

Przygotowanie kanapek:

  1. 2Na pieczywie ułóż liście rukoli.
  2. 3Następnie posmaruj kanapkę przygotowaną pastą.
  3. 4Połóż plastry łososia.
  4. 5Całość udekoruj plastrami czerwonej papryki.
~140 kcal ~173 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 8.7 g
Tłuszcze: 4.0 g
Węglowodany: 16.9 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 10.8 g
Tłuszcze: 5.0 g
Węglowodany: 20.9 g

SKŁADNIKI

Chleb żytni pełnoziarnisty 35 g(1 x kromka)
Rukola świeża 20 g(1 x garść)
Ser twarogowy chudy 15 g(0.5 x plaster)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 10 g(1 x łyżeczka)
Len nasiona 10 g(1 x łyżka)
Łosoś wędzony 10 g(0.5 x plaster)
Papryka czerwona 20 g(2 x plaster)
Zioła prowansalskie 4 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane