Kanapka z rukolą, pastą twarożkową, łososiem, siemieniem lnianym i czerwoną papryką
Posiłek
15 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
Przygotowanie pasty twarożkowej:
- 1Zmieszaj ze sobą twaróg, jogurt naturalny, siemię lniane, zioła prowansalskie oraz sól i pieprz.
Przygotowanie kanapek:
- 2Na pieczywie ułóż liście rukoli.
- 3Następnie posmaruj kanapkę przygotowaną pastą.
- 4Połóż plastry łososia.
- 5Całość udekoruj plastrami czerwonej papryki.
Wartości odżywcze w:
~140 kcal
~173 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 8.7 g |
Tłuszcze: | 4.0 g |
Węglowodany: | 16.9 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 10.8 g |
Tłuszcze: | 5.0 g |
Węglowodany: | 20.9 g |
SKŁADNIKI
Chleb żytni pełnoziarnisty | 35 g(1 x kromka) |
Rukola świeża | 20 g(1 x garść) |
Ser twarogowy chudy | 15 g(0.5 x plaster) |
Jogurt naturalny 2% tłuszczu | 10 g(1 x łyżeczka) |
Len nasiona | 10 g(1 x łyżka) |
Łosoś wędzony | 10 g(0.5 x plaster) |
Papryka czerwona | 20 g(2 x plaster) |
Zioła prowansalskie | 4 g(1 x łyżeczka) |
KOMENTARZE