Kanapka z rukolą, pastą twarożkową, jajkiem, rzodkiewką, żółtą papryką i natką pietruszki

Posiłek 15 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Przygotowanie pasty twarożkowej:

  1. 1Zmieszaj ze sobą twaróg, jogurt naturalny, siemię lniane, zioła prowansalskie oraz sól i pieprz.

Przygotowanie kanapek:

  1. 2Ugotuj jajka na twardo.
  2. 3Na pieczywie ułóż liście rukoli, a następnie posmaruj kanapkę przygotowaną pastą.
  3. 4Połóż jajko pokrojone w plasterki, plasterki rzodkiewki oraz słupki żółtej papryki.
  4. 5Całość udekoruj natką pietruszki.
~109 kcal ~169 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 6.8 g
Tłuszcze: 3.1 g
Węglowodany: 13.2 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 10.6 g
Tłuszcze: 4.7 g
Węglowodany: 20.5 g

SKŁADNIKI

Chleb żytni pełnoziarnisty 35 g(1 x kromka)
Rukola świeża 20 g(1 x garść)
Ser twarogowy chudy 15 g(0.5 x plaster)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 10 g(1 x łyżeczka)
Len nasiona 5 g(1 x łyżeczka)
Jaja kurze całe 25 g(0.5 x sztuka)
Rzodkiewka 15 g(1 x sztuka)
Papryka żółta 20 g(2 x plaster)
Pietruszka liście 6 g(1 x łyżeczka)
Zioła prowansalskie 4 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane