Kanapka z rukolą, pastą twarożkową, jajkiem, rzodkiewką, żółtą papryką i natką pietruszki
Posiłek
15 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
Przygotowanie pasty twarożkowej:
- 1Zmieszaj ze sobą twaróg, jogurt naturalny, siemię lniane, zioła prowansalskie oraz sól i pieprz.
Przygotowanie kanapek:
- 2Ugotuj jajka na twardo.
- 3Na pieczywie ułóż liście rukoli, a następnie posmaruj kanapkę przygotowaną pastą.
- 4Połóż jajko pokrojone w plasterki, plasterki rzodkiewki oraz słupki żółtej papryki.
- 5Całość udekoruj natką pietruszki.
Wartości odżywcze w:
~109 kcal
~169 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 6.8 g |
Tłuszcze: | 3.1 g |
Węglowodany: | 13.2 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 10.6 g |
Tłuszcze: | 4.7 g |
Węglowodany: | 20.5 g |
SKŁADNIKI
Chleb żytni pełnoziarnisty | 35 g(1 x kromka) |
Rukola świeża | 20 g(1 x garść) |
Ser twarogowy chudy | 15 g(0.5 x plaster) |
Jogurt naturalny 2% tłuszczu | 10 g(1 x łyżeczka) |
Len nasiona | 5 g(1 x łyżeczka) |
Jaja kurze całe | 25 g(0.5 x sztuka) |
Rzodkiewka | 15 g(1 x sztuka) |
Papryka żółta | 20 g(2 x plaster) |
Pietruszka liście | 6 g(1 x łyżeczka) |
Zioła prowansalskie | 4 g(1 x łyżeczka) |
KOMENTARZE