Kanapka z rukolą, pastą twarożkowo-rzodkiewkową, pomidorkami koktajlowymi i kiełkami lucerny

Posiłek 15 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Przygotowanie pasty twarożkowej:

  1. 1Zmieszaj ze sobą twaróg, jogurt naturalny, pokrojoną w drobną kostkę rzodkiewkę, siemię lniane, zioła prowansalskie oraz sól i pieprz.

Przygotowanie kanapek:

  1. 2Na pieczywie ułóż liście rukoli.
  2. 3Następnie posmaruj kanapkę przygotowaną pastą.
  3. 4Połóż przekrojone na pół pomidorki koktajlowe oraz kiełki lucerny.
~105 kcal ~162 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 6.0 g
Tłuszcze: 2.7 g
Węglowodany: 13.8 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 9.2 g
Tłuszcze: 4.2 g
Węglowodany: 21.3 g

SKŁADNIKI

Chleb żytni pełnoziarnisty 35 g(1 x kromka)
Rukola świeża 20 g(1 x garść)
Ser twarogowy chudy 15 g(0.5 x plaster)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 10 g(1 x łyżeczka)
Len nasiona 10 g(1 x łyżka)
Rzodkiewka 15 g(1 x sztuka)
Zioła prowansalskie 4 g(1 x łyżeczka)
Pomidor 40 g
Kiełki lucerny 5 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane