Kanapka z rukolą, pastą twarożkowo-rzodkiewkową, pomidorkami koktajlowymi i kiełkami lucerny
Posiłek
15 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
Przygotowanie pasty twarożkowej:
- 1Zmieszaj ze sobą twaróg, jogurt naturalny, pokrojoną w drobną kostkę rzodkiewkę, siemię lniane, zioła prowansalskie oraz sól i pieprz.
Przygotowanie kanapek:
- 2Na pieczywie ułóż liście rukoli.
- 3Następnie posmaruj kanapkę przygotowaną pastą.
- 4Połóż przekrojone na pół pomidorki koktajlowe oraz kiełki lucerny.
Wartości odżywcze w:
~105 kcal
~162 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 6.0 g |
Tłuszcze: | 2.7 g |
Węglowodany: | 13.8 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 9.2 g |
Tłuszcze: | 4.2 g |
Węglowodany: | 21.3 g |
SKŁADNIKI
Chleb żytni pełnoziarnisty | 35 g(1 x kromka) |
Rukola świeża | 20 g(1 x garść) |
Ser twarogowy chudy | 15 g(0.5 x plaster) |
Jogurt naturalny 2% tłuszczu | 10 g(1 x łyżeczka) |
Len nasiona | 10 g(1 x łyżka) |
Rzodkiewka | 15 g(1 x sztuka) |
Zioła prowansalskie | 4 g(1 x łyżeczka) |
Pomidor | 40 g |
Kiełki lucerny | 5 g(1 x łyżeczka) |
KOMENTARZE