Kanapka z sałatą, pastą twarożkową, jajkiem, rzodkiewką i koperkiem

Posiłek 15 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Przygotowanie pasty twarożkowej:

  1. 1Zmieszaj ze sobą twaróg, jogurt naturalny, siemię lniane, koperek, zioła prowansalskie oraz sól i pieprz.

Przygotowanie kanapek:

  1. 2Ugotuj jajka na twardo.
  2. 3Na pieczywie ułóż liście sałaty.
  3. 4Następnie posmaruj kanapkę przygotowaną pastą.
  4. 5Połóż jajko pokrojone w plasterki oraz rzodkiewki.
~124 kcal ~159 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 7.8 g
Tłuszcze: 3.6 g
Węglowodany: 14.7 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 10.1 g
Tłuszcze: 4.6 g
Węglowodany: 19.0 g

SKŁADNIKI

Chleb żytni pełnoziarnisty 35 g(1 x kromka)
Sałata 5 g(1 x liść)
Ser twarogowy chudy 15 g(0.5 x plaster)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 10 g(1 x łyżeczka)
Len nasiona 5 g(1 x łyżeczka)
Jaja kurze całe 25 g(0.5 x sztuka)
Koper ogrodowy 4 g(1 x łyżeczka)
Rzodkiewka 30 g(2 x sztuka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane