Kanapka z sałatą, pastą twarożkową, tuńczykiem, siemieniem lnianym i ogórkiem

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Przygotowanie pasty twarożkowej:

  1. 1Zmieszaj ze sobą twaróg, jogurt naturalny, siemię lniane, cebulę, zioła prowansalskie oraz sól i pieprz.

Przygotowanie kanapek:

  1. 2Na pieczywie ułóż liście sałaty.
  2. 3Następnie posmaruj je przygotowaną pastą.
  3. 4Połóż tuńczyka oraz pokrojonego ogórka.
~91 kcal ~177 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 6.2 g
Tłuszcze: 2.2 g
Węglowodany: 11.3 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 12.0 g
Tłuszcze: 4.3 g
Węglowodany: 22.0 g

SKŁADNIKI

Chleb żytni pełnoziarnisty 35 g(1 x kromka)
Sałata 5 g(1 x liść)
Ser twarogowy chudy 15 g(0.5 x plaster)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 10 g(1 x łyżeczka)
Len nasiona 10 g(1 x łyżka)
Cebula 10 g(1 x plaster)
Zioła prowansalskie 4 g(1 x łyżeczka)
Tuńczyk w wodzie 15 g(0.5 x łyżka)
Ogórek 90 g(0.5 x sztuka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane