Kanapka z serem kozim, rukolą, oliwkami i czerwoną papryką
Posiłek
15 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Na pieczywie rozsmaruj ser kozi.
- 2Ułóż na serze liście rukoli.
- 3Następnie dodaj plastry czerwonej papryki.
- 4Udekoruj całość przekrojonymi oliwkami.
Wartości odżywcze w:
~130 kcal
~113 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 6.2 g |
Tłuszcze: | 4.4 g |
Węglowodany: | 16.0 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 5.4 g |
Tłuszcze: | 3.8 g |
Węglowodany: | 13.9 g |
SKŁADNIKI
Chleb Graham | 30 g(1 x kromka) |
Ser kozi miękki | 12.5 g(0.5 x porcja) |
Oliwki zielone marynowane | 5 g(1 x sztuka) |
Papryka czerwona | 20 g(2 x plaster) |
Rukola świeża | 20 g(1 x garść) |
KOMENTARZE
Też często jem kanapki z kozim serem :)Mój ulubiony to chavroux ten w kształcie piramidki. Jest najlepszy wyśmienicie smakuje i ładnie się prezenntuje na stole. Ostatnio nawet używałm go na grilla i też się sprawdził.