Kanapki z czosnkową pastą twarożkową, szynką, pomidorem i oliwkami
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
Przygotowanie pasty twarożkowej:
- 1Cebulę oraz oliwki pokrój w drobną kostkę.
- 2Czosnek wyciśnij przez praskę.
- 3Zmieszaj ze sobą twaróg, jogurt naturalny, cebulę, czosnek, oliwki, zioła prowansalskie oraz sól i pieprz.
Przygotowanie kanapek:
- 4Na pieczywie ułóż liście sałaty, a następnie posmaruj je przygotowaną pastą.
- 5Połóż plastry szynki oraz plastry pomidora.
Wartości odżywcze w:
~91 kcal
~137 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 6.2 g |
Tłuszcze: | 2.5 g |
Węglowodany: | 10.7 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 9.3 g |
Tłuszcze: | 3.8 g |
Węglowodany: | 16.1 g |
SKŁADNIKI
Chleb Graham | 30 g(1 x kromka) |
Sałata | 5 g(1 x liść) |
Ser twarogowy chudy | 15 g(0.5 x plaster) |
Jogurt naturalny 2% tłuszczu | 5 g(0.5 x łyżeczka) |
Cebula | 10 g(1 x plaster) |
Czosnek | 2.5 g(0.5 x ząbek) |
Oliwki zielone marynowane | 20 g(4 x sztuka) |
Zioła prowansalskie | 4 g(1 x łyżeczka) |
Szynka kanapkowa | 20 g(1 x plaster) |
Pomidor | 40 g(2 x plaster) |
KOMENTARZE