Kanapki z czosnkową pastą twarożkową, szynką, pomidorem i oliwkami

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Przygotowanie pasty twarożkowej:

  1. 1Cebulę oraz oliwki pokrój w drobną kostkę.
  2. 2Czosnek wyciśnij przez praskę.
  3. 3Zmieszaj ze sobą twaróg, jogurt naturalny, cebulę, czosnek, oliwki, zioła prowansalskie oraz sól i pieprz.

Przygotowanie kanapek:

  1. 4Na pieczywie ułóż liście sałaty, a następnie posmaruj je przygotowaną pastą.
  2. 5Połóż plastry szynki oraz plastry pomidora.
~91 kcal ~137 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 6.2 g
Tłuszcze: 2.5 g
Węglowodany: 10.7 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 9.3 g
Tłuszcze: 3.8 g
Węglowodany: 16.1 g

SKŁADNIKI

Chleb Graham 30 g(1 x kromka)
Sałata 5 g(1 x liść)
Ser twarogowy chudy 15 g(0.5 x plaster)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 5 g(0.5 x łyżeczka)
Cebula 10 g(1 x plaster)
Czosnek 2.5 g(0.5 x ząbek)
Oliwki zielone marynowane 20 g(4 x sztuka)
Zioła prowansalskie 4 g(1 x łyżeczka)
Szynka kanapkowa 20 g(1 x plaster)
Pomidor 40 g(2 x plaster)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane