Kanapki z guacamole, tuńczykiem i pomidorkami koktajlowymi

Posiłek 15 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Przygotowanie pasty guacamole:

  1. 1Awokado obierz ze skórki, a następnie pokrój na kawałki.
  2. 2Zmieszaj ze sobą kawałki awokado, rozgnieciony w prasce ząbek czosnku, sok z cytryny oraz sól i pieprz.

Przygotowanie kanapek:

  1. 3Pieczywo posmaruj przygotowaną pastą.
  2. 4Następnie dodaj tuńczyka.
  3. 5Całość udekoruj przekrojonymi na pół pomidorkami koktajlowymi.
~102 kcal ~137 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 7.2 g
Tłuszcze: 3.0 g
Węglowodany: 11.3 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 9.7 g
Tłuszcze: 4.0 g
Węglowodany: 15.2 g

SKŁADNIKI

Chleb Graham 30 g(1 x kromka)
Awokado 30 g(2 x plaster)
Czosnek 2.5 g(0.5 x ząbek)
cytryna 3 g(1 x łyżeczka)
Tuńczyk w wodzie 30 g(1 x łyżka)
Pomidor 40 g

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane