Kanapki z jajkiem, rukolą, rzodkiewką i koperkiem
Posiłek
15 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Jajko ugotuj na twardo.
- 2Na pieczywie ułóż listki rukoli.
- 3Dodaj jajko pokrojone w plastry.
- 4Całość udekoruj plastrami rzodkiewki oraz posiekanym koperkiem.
Wartości odżywcze w:
~109 kcal
~102 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 6.1 g |
Tłuszcze: | 2.9 g |
Węglowodany: | 14.2 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 5.7 g |
Tłuszcze: | 2.7 g |
Węglowodany: | 13.4 g |
SKŁADNIKI
Chleb Graham | 30 g(1 x kromka) |
Jaja kurze całe | 25 g(0.5 x sztuka) |
Rukola świeża | 20 g(1 x garść) |
Rzodkiewka | 15 g(1 x sztuka) |
Koper ogrodowy | 4 g(1 x łyżeczka) |
KOMENTARZE