Kanapki z mozzarellą, awokado, rukolą i pomidorami koktajlowymi
Posiłek
15 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Na pieczywie ułóż liście rukoli.
- 2Dodaj pokrojony ser mozzarella.
- 3Następnie umieść na kanapce plastry awokado.
- 4Całość ozdób przekrojonymi na pół pomidorkami koktajlowymi oraz piórkami cebuli.
Wartości odżywcze w:
~102 kcal
~132 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 5.5 g |
Tłuszcze: | 3.6 g |
Węglowodany: | 11.7 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 7.1 g |
Tłuszcze: | 4.6 g |
Węglowodany: | 15.1 g |
SKŁADNIKI
Chleb Graham | 30 g(1 x kromka) |
Awokado | 15 g(1 x plaster) |
Ser mozzarella | 15 g(0.5 x porcja) |
Rukola świeża | 20 g(1 x garść) |
Pomidor | 40 g |
Cebula | 10 g |
KOMENTARZE