Kanapki z pastą twarożkową, rukolą, pomidorem, oliwkami i bazylią

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Przygotowanie pasty twarożkowej:

  1. 1Cebulę oraz oliwki pokrój w drobną kostkę.
  2. 2Zmieszaj ze sobą twaróg, jogurt naturalny, cebulę, oliwki, zioła prowansalskie oraz sól i pieprz.

Przygotowanie kanapek:

  1. 3Na pieczywie ułóż liście rukoli, a następnie posmaruj przygotowaną pastą.
  2. 4Połóż plastry pomidora.
  3. 5Całość udekoruj listkami bazylii.
~75 kcal ~122 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 4.4 g
Tłuszcze: 1.9 g
Węglowodany: 9.7 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 7.2 g
Tłuszcze: 3.2 g
Węglowodany: 15.9 g

SKŁADNIKI

Chleb Graham 30 g(1 x kromka)
Rukola świeża 20 g(1 x garść)
Ser twarogowy chudy 15 g(0.5 x plaster)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 10 g(1 x łyżeczka)
Cebula 10 g(1 x plaster)
Oliwki zielone marynowane 20 g(4 x sztuka)
Zioła prowansalskie 4 g(1 x łyżeczka)
Pomidor 40 g(2 x plaster)
Bazylia liście świeże 15 g(3 x liść)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane