Kanapki z pastą twarożkową, rukolą, pomidorem, oliwkami i bazylią
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
Przygotowanie pasty twarożkowej:
- 1Cebulę oraz oliwki pokrój w drobną kostkę.
- 2Zmieszaj ze sobą twaróg, jogurt naturalny, cebulę, oliwki, zioła prowansalskie oraz sól i pieprz.
Przygotowanie kanapek:
- 3Na pieczywie ułóż liście rukoli, a następnie posmaruj przygotowaną pastą.
- 4Połóż plastry pomidora.
- 5Całość udekoruj listkami bazylii.
Wartości odżywcze w:
~75 kcal
~122 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 4.4 g |
Tłuszcze: | 1.9 g |
Węglowodany: | 9.7 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 7.2 g |
Tłuszcze: | 3.2 g |
Węglowodany: | 15.9 g |
SKŁADNIKI
Chleb Graham | 30 g(1 x kromka) |
Rukola świeża | 20 g(1 x garść) |
Ser twarogowy chudy | 15 g(0.5 x plaster) |
Jogurt naturalny 2% tłuszczu | 10 g(1 x łyżeczka) |
Cebula | 10 g(1 x plaster) |
Oliwki zielone marynowane | 20 g(4 x sztuka) |
Zioła prowansalskie | 4 g(1 x łyżeczka) |
Pomidor | 40 g(2 x plaster) |
Bazylia liście świeże | 15 g(3 x liść) |
KOMENTARZE