Kanapki z pastą twarożkową, szynką, czerwoną papryką, oliwkami i koperkiem

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Przygotowanie pasty twarożkowej:

  1. 1Cebulę oraz oliwki pokrój w drobną kostkę.
  2. 2Zmieszaj ze sobą twaróg, jogurt naturalny, cebulę, oliwki, zioła prowansalskie oraz sól i pieprz.

Przygotowanie kanapek:

  1. 3Na pieczywie ułóż liście sałaty, a następnie posmaruj je przygotowaną pastą.
  2. 4Połóż plastry szynki i pokrojoną czerwoną paprykę.
  3. 5Całość udekoruj posiekanym koperkiem.
~99 kcal ~125 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 6.2 g
Tłuszcze: 2.7 g
Węglowodany: 12.2 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 7.9 g
Tłuszcze: 3.4 g
Węglowodany: 15.4 g

SKŁADNIKI

Chleb Graham 30 g(1 x kromka)
Sałata 5 g(1 x liść)
Ser twarogowy chudy 15 g(0.5 x plaster)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 5 g(0.5 x łyżeczka)
Cebula 10 g(1 x plaster)
Oliwki zielone marynowane 20 g(4 x sztuka)
Zioła prowansalskie 4 g(1 x łyżeczka)
Szynka kanapkowa 10 g(0.5 x plaster)
Koper ogrodowy 8 g(1 x łyżka)
Papryka czerwona 20 g(2 x plaster)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane