Kanapki z pastą twarożkową, szynką, czerwoną papryką, oliwkami i koperkiem
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
Przygotowanie pasty twarożkowej:
- 1Cebulę oraz oliwki pokrój w drobną kostkę.
- 2Zmieszaj ze sobą twaróg, jogurt naturalny, cebulę, oliwki, zioła prowansalskie oraz sól i pieprz.
Przygotowanie kanapek:
- 3Na pieczywie ułóż liście sałaty, a następnie posmaruj je przygotowaną pastą.
- 4Połóż plastry szynki i pokrojoną czerwoną paprykę.
- 5Całość udekoruj posiekanym koperkiem.
Wartości odżywcze w:
~99 kcal
~125 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 6.2 g |
Tłuszcze: | 2.7 g |
Węglowodany: | 12.2 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 7.9 g |
Tłuszcze: | 3.4 g |
Węglowodany: | 15.4 g |
SKŁADNIKI
Chleb Graham | 30 g(1 x kromka) |
Sałata | 5 g(1 x liść) |
Ser twarogowy chudy | 15 g(0.5 x plaster) |
Jogurt naturalny 2% tłuszczu | 5 g(0.5 x łyżeczka) |
Cebula | 10 g(1 x plaster) |
Oliwki zielone marynowane | 20 g(4 x sztuka) |
Zioła prowansalskie | 4 g(1 x łyżeczka) |
Szynka kanapkowa | 10 g(0.5 x plaster) |
Koper ogrodowy | 8 g(1 x łyżka) |
Papryka czerwona | 20 g(2 x plaster) |
KOMENTARZE