Kanapki z pastą z tuńczyka, sałatą i rzodkiewką

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Przygotowanie pasty z tuńczyka:

  1. 1Cebulę oraz oliwki pokrój w drobną kostkę.
  2. 2Zmieszaj ze sobą twaróg, jogurt naturalny, cebulę, oliwki, tuńczyka, zioła prowansalskie oraz sól i pieprz.

Przygotowanie kanapek:

  1. 3Na pieczywie ułóż liście sałaty, a następnie posmaruj przygotowaną pastą.
  2. 4Połóż rzodkiewkę pokrojoną w plastry.
  3. 5Całość posyp posiekanym szczypiorkiem.
~96 kcal ~143 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 6.5 g
Tłuszcze: 2.2 g
Węglowodany: 12.1 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 9.7 g
Tłuszcze: 3.3 g
Węglowodany: 18.0 g

SKŁADNIKI

Chleb żytni pełnoziarnisty 35 g(1 x kromka)
Sałata 5 g(1 x liść)
Ser twarogowy chudy 15 g(0.5 x plaster)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 10 g(1 x łyżeczka)
Cebula 10 g(1 x plaster)
Tuńczyk w wodzie 15 g(0.5 x łyżka)
Zioła prowansalskie 4 g(1 x łyżeczka)
Rzodkiewka 30 g(2 x sztuka)
Szczypiorek 5 g(1 x łyżka)
Oliwki zielone marynowane 20 g(4 x sztuka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane