Kanapki z pastą z tuńczyka, sałatą i rzodkiewką
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
Przygotowanie pasty z tuńczyka:
- 1Cebulę oraz oliwki pokrój w drobną kostkę.
- 2Zmieszaj ze sobą twaróg, jogurt naturalny, cebulę, oliwki, tuńczyka, zioła prowansalskie oraz sól i pieprz.
Przygotowanie kanapek:
- 3Na pieczywie ułóż liście sałaty, a następnie posmaruj przygotowaną pastą.
- 4Połóż rzodkiewkę pokrojoną w plastry.
- 5Całość posyp posiekanym szczypiorkiem.
Wartości odżywcze w:
~96 kcal
~143 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 6.5 g |
Tłuszcze: | 2.2 g |
Węglowodany: | 12.1 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 9.7 g |
Tłuszcze: | 3.3 g |
Węglowodany: | 18.0 g |
SKŁADNIKI
Chleb żytni pełnoziarnisty | 35 g(1 x kromka) |
Sałata | 5 g(1 x liść) |
Ser twarogowy chudy | 15 g(0.5 x plaster) |
Jogurt naturalny 2% tłuszczu | 10 g(1 x łyżeczka) |
Cebula | 10 g(1 x plaster) |
Tuńczyk w wodzie | 15 g(0.5 x łyżka) |
Zioła prowansalskie | 4 g(1 x łyżeczka) |
Rzodkiewka | 30 g(2 x sztuka) |
Szczypiorek | 5 g(1 x łyżka) |
Oliwki zielone marynowane | 20 g(4 x sztuka) |
KOMENTARZE