Kanapki z rukolą, pastą twarożkową, rzodkiewką, siemieniem lnianym i koperkiem
Posiłek
15 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
Przygotowanie pasty twarożkowej:
- 1Zmieszaj ze sobą twaróg, jogurt naturalny, siemię lniane oraz sól i pieprz.
Przygotowanie kanapek:
- 2Na pieczywie ułóż liście rukoli, a następnie posmaruj je przygotowaną pastą.
- 3Połóż plastry rzodkiewki.
- 4Całość udekoruj posiekanym koperkiem.
Wartości odżywcze w:
~127 kcal
~157 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 7.1 g |
Tłuszcze: | 3.3 g |
Węglowodany: | 16.6 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 8.8 g |
Tłuszcze: | 4.1 g |
Węglowodany: | 20.6 g |
SKŁADNIKI
Chleb żytni pełnoziarnisty | 35 g(1 x kromka) |
Rukola świeża | 20 g(1 x garść) |
Ser twarogowy chudy | 15 g(0.5 x plaster) |
Jogurt naturalny 2% tłuszczu | 10 g(1 x łyżeczka) |
Len nasiona | 10 g(1 x łyżka) |
Rzodkiewka | 30 g(2 x sztuka) |
Koper ogrodowy | 4 g(1 x łyżeczka) |
KOMENTARZE