Kanapki z rukolą, pastą twarożkową, rzodkiewką, siemieniem lnianym i koperkiem

Posiłek 15 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Przygotowanie pasty twarożkowej:

  1. 1Zmieszaj ze sobą twaróg, jogurt naturalny, siemię lniane oraz sól i pieprz.

Przygotowanie kanapek:

  1. 2Na pieczywie ułóż liście rukoli, a następnie posmaruj je przygotowaną pastą.
  2. 3Połóż plastry rzodkiewki.
  3. 4Całość udekoruj posiekanym koperkiem.
~127 kcal ~157 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 7.1 g
Tłuszcze: 3.3 g
Węglowodany: 16.6 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 8.8 g
Tłuszcze: 4.1 g
Węglowodany: 20.6 g

SKŁADNIKI

Chleb żytni pełnoziarnisty 35 g(1 x kromka)
Rukola świeża 20 g(1 x garść)
Ser twarogowy chudy 15 g(0.5 x plaster)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 10 g(1 x łyżeczka)
Len nasiona 10 g(1 x łyżka)
Rzodkiewka 30 g(2 x sztuka)
Koper ogrodowy 4 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane