Kanapki z szynką, chrzanem, rukolą i pomidorem z cebulą
Posiłek
15 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Pieczywo posmaruj chrzanem i posyp siemieniem lnianym.
- 2Na pieczywie połóż liście rukoli oraz szynkę.
- 3Następnie umieść na kanapce pokrojonego pomidora.
- 4Wszystko ozdób piórkami cebuli.
Wartości odżywcze w:
~87 kcal
~114 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 5.2 g |
Tłuszcze: | 1.8 g |
Węglowodany: | 12.1 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 6.9 g |
Tłuszcze: | 2.4 g |
Węglowodany: | 16.0 g |
SKŁADNIKI
Chleb Graham | 30 g(1 x kromka) |
Chrzan | 10 g(1 x łyżeczka) |
Len nasiona | 2.5 g(0.5 x łyżeczka) |
Rukola świeża | 20 g(1 x garść) |
Szynka kanapkowa | 20 g(1 x plaster) |
Pomidor | 40 g(2 x plaster) |
Cebula | 10 g |
KOMENTARZE