Kanapki z szynką, jajkiem, rukolą, rzodkiewką i szczypiorkiem
Posiłek
15 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Jajko ugotuj na twardo.
- 2Na pieczywie ułóż listki rukoli i plaster szynki.
- 3Następnie umieść na kanapce jajko pokrojone w plastry.
- 4Całość udekoruj plastrami rzodkiewki oraz posiekanym szczypiorkiem.
Wartości odżywcze w:
~106 kcal
~122 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 7.4 g |
Tłuszcze: | 3.1 g |
Węglowodany: | 11.8 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 8.5 g |
Tłuszcze: | 3.6 g |
Węglowodany: | 13.6 g |
SKŁADNIKI
Chleb Graham | 30 g(1 x kromka) |
Rukola świeża | 20 g(1 x garść) |
Szynka kanapkowa | 20 g(1 x plaster) |
Jaja kurze całe | 25 g(0.5 x sztuka) |
Rzodkiewka | 15 g(1 x sztuka) |
Szczypiorek | 5 g(1 x łyżka) |
KOMENTARZE